Bahan-bahan:
10 g serbuk agar-agar
2 cawan air
100 g gula
500 g isi mangga (300 g dikisar dan 200 g dipotong dadu)
Cara memasak:
1. Kisarkan isi mangga selama 10 saat / Kelajuan 8.
2. Masukkan serbuk agar-agar, gula dan air. Masakkan selama 10 minit / Suhu 90 ℃ / Kelajuan 1.
3. Masukkan isi mangga yang telah dipotong dadu ke dalam acuan dan tuangkan puding yang telah dimasak.
4. Simpan dalam peti sejuk selama 1-2 jam sebelum dihidangkan.
Ingredients:
10 g gelatin powder
2 cups water
100 g of sugar
500 g mango filling (300 g blend and 200 g diced)
Cooking method:
1. Blend the mango for 10 seconds / Speed 8.
2. Add gelatin powder, sugar and water. Cook for 10 minutes / Temperature 90 ℃ /
Speed 1.
3. Put the diced mango filling into the mold and pour the cooked pudding.
4. Store in the refrigerator for 1-2 hours before serving.