Bahan-bahan:
Bahan 1
1 tsp Jintan Manis
1 tsp Jintan Putih
1 Bawang besar
6 ulas Bawang putih
20g Halia
10g Lengkuas
7 Cili padi
15 Cili kering (telah direndam)
1 tbsp Pes Asam Jawa
2 tbsp Fish Curry Powder
2 tsp Garam & 2 tbsp Gula
Bahan 2
60g Minyak masak
200g Santan segar/ 1 Santan kotak + 2 Cawan air
Bahan 3
600g Udang
Cara Penyediaan:
1. Masukkan semua Bahan 1 ke dalam bekas memasak dan kisarkan 10sec/ speed 10.
2. Kemudian, tolak semua bahan jatuh kebawah menggunakan spatula dan kisarkan bahan sekali lagi 10sec/ speed 10.
3. Masukkan minyak masak dan tumis 8min/ 120°C/ speed 1/ reverse function.
4. Masukkan santan pula & masak 5min/ 90°C/ speed 1/ reverse function
5. Akhir sekali, letakkan udang anda kedalam bekas dan sambung masak 8min/ 90°C / speed 0.5/ reverse function
6. Jemput makan. Dihidang bersama nasi dagang panas panas!